La fel ca în fiecare an, credincioșii au luat cu asalt bisericile de Sfântă Mărie Mare. Traficul în zona Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea este îngreunat, luni în jurul prânzului, din cauza numărului mare de credincioși care s-au dus la slujbă.

O cititoare care locuiește în zonă a semnalat BIHOREANULUI că aglomerația, instalată încă din cursul dimineții, este atât de mare încât locuitorii de pe strada Făcliei nici măcar nu pot ieși în oraș sau să se întoarcă la casele lor.

La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisar șef Alina Fărcuța, a confirmat că în zonă se circulă greu, situația fiind similară cu anii trecuți.

„Este o situație temporară, nu este blocat traficul, ci îngreunat, pentru că este un aflux foarte mare de credincioși, în contextul marii sărbători creștine de azi. Polițiștii rutieri sunt la fața locului, pentru dirijare și fluidizarea circulației”, a declarat Alina Fărcuța.

Potrivit acesteia, traficul în zonă este îngreunat din cauză că sunt foarte multe mașini parcate pe marginea drumului. 

„Se circulă pe un singur sens, alternativ”, a mai precizat aceasta.

Una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este marcată în fiecare an pe 15 august. Credincioșii ortodocși și catolici prăznuiesc ziua în care Sfânta Fecioară Maria s-a ridicat la cer.

La fel ca în fiecare an, sărbătoarea este prilej de pelerinaj la mănăstiri. În context, este de așteptat ca în jurul mănăstirilor să se înregistreze aglomerații.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!