Agora International Law Conference (AILC) cu tema "Prospects and Challenges of 21st Century Law" (Perspective şi provocări în dreptul secolului XXI) ajunsă la ediţia a VII-a în acest an şi-a deschis lucrările, astăzi 17 octombrie 2013, ora 15,00 în Amfiteatrul „Albastru" din incinta Universităţii Agora din municipiul Oradea.

Conferinţa este organizată în parteneriat cu Centrul de Informare Europeană „Europe Direct" Universitatea Agora, Oradea, Nord-Vest, Centrul euroregional de prevenire şi combatere a criminalităţii transfrontaliere şi modulele „Jean Monnet": „Libera circulaţie a persoanelor în spaţiul Uniunii Europene" şi „Uniunea Economică şi Monetară".

Peste 100 de participanți din 28 de centre universitare din țară, precum și profesori din India şi Ungaria, preocupaţi de aspecte teoretice şi practice de drept comparat vor prezenta, pe parcursul a două zile, particularităţi legislative din diferite domenii ale dreptului, raportate la dinamica legislativă internaţională, atât în plenul conferinţei, cât şi în cadrul a cinci secţiuni.

În deschiderea conferinţei au luat cuvântul din partea conducerii Universităţii Agora: rectorul universităţii, prof. univ. dr. Ioan Dziţac, decanul facultății, conf.univ.dr. Gabriela Bologa şi directorul Departamentului de Ştiinţe Sociale, prof.univ.dr. Elena-Ana Iancu care au subliniat rolul pe care îl au parteneriatele şi colaborările ştiinţifice în viaţa academică a fiecărei instituţii de învăţământ. În acest cadru a fost semnat acordul de colaborare între Universitatea Agora și Universitatea Kalasalingam din India, bazat pe schimburi de experiență pentru studenți și cadre didactice și organizarea de proiecte de cercetare comune.

Membrii conducerii universitatii s-au adresat și masteranzilor înscrişi în cadrul Şcolii Masterale pentru a-i motiva în vederea folosirii eficiente a timpului rezervat aprofundării cunoştinţelor, în cele doua specializari acreditate "Stiinte penale și criminalistica" și "Managementul resurselor umane".

Au fost prezenţi invitati de onoare precum prof.univ.dr. Mircea Duțu, directorul Institutului de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu" al Academiei Române; prof.univ.dr. Ovidiu Predescu, vicepreşedintele Uniunii Juriştilor din România şi directorul publicaţiilor „Dreptul"; prof.univ.dr. Vinod Madan şi prof.univ.dr. K. Sridahan de la Universitatea Kalasalingam din India; prof.dr. Ágnes Papai-Tarr și prof.univ.dr. Ferencs Sipos de la Universitatea din Debrecen Ungaria; prof.univ.dr. Radu Carp de la Universitatea din Bucureşti.

Lucrările selectate în urma recenziei vor fi publicate în revista „Agora International Journal of Juridical Sciences", http://univagora.ro/jour/index.php/aijjs revistă indexată în mai multe baze de date internaţionale recunoscute pentru domeniul ştiinţelor juridice.

Deschiderea lucrărilor conferinței și a scolii masterale s-a desfășurat sub bune auspicii pentru „acces la succes".

(ADVERTORIAL)