Polițiștii bihoreni au deschis un dosar penal după ce un bărbat de 32 de ani din Oradea a atacat, din senin, un alt bărbat care se plimba pe digul Crișului Repede, în apropierea blocurilor de pe strada Sovata.

Incidentul violent s-a petrecut vineri, în jurul orei 13.20. Agresorul nu îl cunoștea pe bărbatul în vârstă de 66 de ani și, din motive încă neclare, s-a năpustit asupra lui, l-a lovit cu pumnii, iar apoi l-a aruncat în apele râului.

Martorii scenei au sunat la 112, dar au și intervenit în altercație. „Din fericire, victima a fost împinsă în râul Crișul Repede într-o zonă în care apa nu era adâncă și a fost extrasă de trecători”, a declarat comisarul șef de poliție Alina Fărcuța, purtător de cuvânt al Poliției Bihor, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

Tot martorii au fost cei care l-au imobilizat pe agresor, până când acolo au ajuns polițiștii.

Echipajele de pompieri ajunse la fața locului au găsit victima pe malul râului, i-au acordat primul ajutor, iar apoi au transportat-o la spital, a precizat lt.col. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Crișana.

Totodată, agresorul, care are probleme psihice, a fost ridicat și internat cu forța la Spitalul de Psihiatrie din Oradea.

Potrivit lui Fărcuța, polițiștii orădeni au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe. „Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Judecătoriei Oradea”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

UPDATE: A vrut să atace și o femeie care plimba un cărucior!

Atacul a fost mai grav de-atât, după cum a relatat BIHOREANULUI chiar fiul bărbatului agresat.

Potrivit acestuia, atacatorul nu doar că l-a lovit și împins pe bărbatul în vârstă de 66 de ani, ci a încercat să o atace într-o manieră similară și pe soția acestuia, care împingea un cărucior în care se afla nepoțelul lor în vârstă de 11 luni.

Înainte de a-i ataca pe cei doi soți, agresorul i-a amenințat că îi omoară.

Află mai multe detalii din articolul: „Vă omor pe toți!”: Orădeanul care a lovit și împins un bărbat în Criș a încercat să facă la fel și cu o femeie care plimba un cărucior cu un bebeluș!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!