Sâmbătă înainte de prânz, zeci de bihoreni au ieşit la arat. Munca a fost însă doar demonstrativă, organizatorii târgului AgroBihor 2015, care a debutat vineri în parcarea complexului comercial ERA, pregătind pentru curioşi o demonstraţie de utilaje agricole.

Majoritatea spectatorilor au fost fermieri interesaţi să-şi cultivele terenurile cât mai eficient. Pentru ei, conferenţiarul universitar Sorin Bungescu de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara a oferit toate explicaţiile detaliate vizavi de exponate.

Pe un teren de vizavi de Aeroportul Oradea, în faţa agricultorilor au pornit la muncă un plug, un combinator folosit pentru pregătirea patului germinativ, o grapă rotativă, un utilaj Guttler folosit pentru întreţinerea pajiştilor, dar nu numai, şi un agregat format dintr-un tractor japonez Kubota şi o grapă cu discuri. Toate au fost puse la muncă de tractoare puternice şi la fel de moderne, de dădeau impresia că agricultura de azi se face doar prin apăsarea unui buton.

Aflat la a şaptea ediţie, târgul AgroBihor 2015 se va încheia duminică, zi în care, cu începere de la ora 11, vor fi premiate cele mai frumoase exemplare de ovine, bovine şi cabaline.