Tinerii români care au 18 ani se pot înscrie în programul DiscoverEU, prin care pot obține unul din cele 1.475 de permise gratuite de călătorie alocate la nivel național pentru călătorii cu trenul în Europa, a anunțat Comisia Europeană.

Perioada de înscriere durează până pe 16 octombrie, iar tinerii selectați vor putea face călătorii între 1 martie 2025 și 31 mai 2026.

Sunt eligibili tinerii născuți între 1 ianuarie 2006 și 31 decembrie 2006 și care trebuie să completeze corect formularul de înscriere de pe portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și oportunități ale UE pentru tineri și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși. 

Câștigătorii vor putea călători în Europa individual sau în grup de până la 5 persoane, pe o durată de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile. 

Tinerii selectați vor beneficia și de un card cu peste 40.000 de reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile.

Aceasta este a doua rundă pe 2024 a programului DiscoverEU, prin care Comisia Europeană pune la dispoziție un total de 35.500 de permise de călătorie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!