În urma mai multor sesizări cu privire la persoanele care nu respectă regimul de deţinere a câinilor în oraş, Poliţia Locală le reaminteşte proprietarilor de câini că au obligaţii pe care le trebuie să le respecte.

Astfel, potrivit Hotărârii de Consiliu Local nr. 502/2006, privind regimul de deţinere al câinilor, pe lângă faptul că însoţitorii patrupedelor au obligaţia de a avea asupra lor carnetul de sănătate al câinelui, vizat la zi, însoţitorii patrupedelor au obligaţia de a curăţa excrementele produse de câinii lor în orice loc public, dar şi să ia toate măsurile necesare pentru prevenirea comportamentului agresiv.

Este interzisă creşterea şi întreţinerea câinilor pe domeniul public al municipiului şi este interzis accesul câinilor în locurile de joacă pentru copii. Totodată, accesul câinilor în locurile publice este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă sau ham.

Pentru nerespectarea acestor obligaţii, poliţiştii locali au aplicat, în perioada 1-25 ianuarie 26 de sancţiuni, în valoare totală de 6.100 lei, iar 9 persoane au fost sancţionate cu avertismente scrise.

"În continuare, pentru a reduce numărul sesizărilor, poliţiştii locali vor efectua pânde şi verificării periodice în zonele unde proprietarii animalelor nu respectă regimul de deţinere a acestora", arată documentul menţionat.

Cetăţenii pot semnala nereguli la numărul de telefon 0259.969, Dispeceratul Poliţiei Locale.