Penitenciarul din Oradea, unitate de detenție de maximă siguranță situată în centrul urbei, își deschide marți porțile pentru curioși. Cei care își doresc să vadă cum arată secțiile de detenție, curtea, sala de sport și alte încăperi ale închisorii trebuie, în prealabil, să prezinte un act de identitate și să se supună controlului anti-terorist.

Evenimentul este organizat pentru a marca Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România (sărbătorită însă pe 29 iunie). 

„Scopul derulării acestei activități este de a prezenta penitenciarul și activitățile derulate zilnic de către personalul instituției, activitățile și programele în care sunt implicate persoanele private de libertate în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, dar și rolul pe care îl are instituția pe plan social. Accesul vizitatorilor se va efectua de la ora 10.00 pentru reprezentanții mass media, iar de la 12.00-14.00 membrii de familie ai personalului unităţii, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri, instituţii partenere ori alți cetățeni”, a transmis subcomisar de poliție penitenciară Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea. 

Cei care vor să viziteze închisoarea din centrul Oradiei trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil. De asemenea, accesul în locul de deţinere „presupune ca persoanele vizitatoare să aibă o ținută decentă, să se supună controlului anti-terorist şi să predea, pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bunurile și obiectele interzise (telefoane mobile și componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuţite sau contondente, băuturi alcoolice, precum şi alte obiecte sau substanţe interzise)”.

Tocmai de aceea, persoanele interesante sunt îndemnate să ajungă la Penitenciar cu 15 minute mai devreme decât începerii turului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!