Preferi pizza pregătită în stil napoletan? Sau ai vrea măcar să o încerci?

O găsești în Oradea, la pizzeria Smoke, care-și îmbie clienții cu o varietate de specialități, toate având ceva în comun: aluatul lor este făcut din maia, după un ritual autentic ce durează circa 24 de ore, rezultatul fiind acela că aluatul dospește natural și are calități nutriționale superioare. 

Mai bine cu... maia

Produsele făcute din aluat cu maia au o sumedenie de beneficii, date mai ales de procesul de dospire naturală. Site-urile de specialitate arată că profilul nutrițional al unui produs din maia este mai bun decât al unuia făcut cu drojdie din comerț.

De asemenea, aromele îi sunt mai intense, nivelul de minerale, mai ridicat, iar cel de acid fitic, mai scăzut. Produsele din maia sunt digerate mai ușor și nu provoacă balonare, arată unele studii. 

Cum în timpul procesului de fermentare, o parte din gluten se degradează, produsele din maia sunt mai ușor de tolerat decât celelalte „făinoase” de către persoanele care au probleme cu glutenul. Cercetările sugerează și că produsele cu maia pot avea un efect bun asupra nivelului de zahăr din sânge.

Ca în Napoli

Deschisă pe strada Primăriei nr. 29 din Oradea, pizzeria Smoke le oferă clienților pizza ca-n Napoli - „locul de naștere” al acestui preparat devenit faimos în toată lumea -, pregătită cu ingrediente de calitate. 

Din meniu nu lipsesc feluri clasice, cum ar fi Bufala, cu o delicioasă mozzarella de bivoliță, sau Napoli, cu salam Napoli. De asemenea, pofticioșii pot încerca pizza Tartufata, cu cremă de trufe, mozzarella, panceta, grana scaglia, bufala și busuioc. 

Oferta cuprinde și pizza casei, Pizza Smoke, făcută astfel încât să fie și gustoasă, și sățioasă, având sos de roșii, mozzarella, șuncă de porc de casă, ciolan afumat, cârnaț afumat și dulceață de ardei.

Meniul este completat de multe alte specialități, precum și de câteva feluri de focaccia și de panino. 

Avantaje... la pachet

Pizzeria Smoke este deschisă de luni până duminică, între orele 10 și 21.45. Mâncarea nu se poate savura, însă, în pizzerie, ci poate fi preluată la pachet. 

Comenzile se pot face online, pe site-ul smokeromania.ro, unde se găsește și meniul complet, clienții având opțiunea să aleagă livrarea la domiciliu a comenzii sau ridicarea acesteia de pe str. Primăriei nr. 29.

Clienții trebuie să știe că, dacă aleg varianta ridicării din pizzerie, beneficiază de o reducere de 15% din comanda totală

(advertorial) 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!