Directorul şcolii din Uileacu de Beiuş, Călin Ardelean, s-a remarcat anul trecut prin relaţii mai mult decât adânci cu o colegă blondă, dar şi prin isprava de a fi ras de pe faţa pământului stejarii seculari ai comunei Finiş ca să-şi facă loc pentru vila personală. Ei, bine, Inspectoratul Şcolar Bihor l-a demis, dar nu pentru moralitate îndoielnică, ci pentru că e turnător şi plagiator.

Ardelean a încercat să-şi "sape" o colegă de la şcoala din Finiş pentru a-i lua locul şi, în plus, a fost prins că a plagiat un proiect pentru fonduri europene intitulat "Copilărie în paşi mărunţi" şi realizat de dascălii şcolii generale din Coşdeni.

Proiectul l-a vândut apoi unei şcoli din Ştei care l-a depus, la fel ca proprietarii originalului, spre finanţare. Când s-a aflat adevărul, proiectul şteienilor a fost respins, iar managerul "Xerox" a scăpat de furia dascălilor doar mulţumită fostului şef al Inspectoratului Şcolar, PDL-istul Dorel Luca, cu care era coleg de partid, şi care a îngropat povestea până acum, când mizeriile au început să iasă la iveală.

Ca să-şi scape pielea, directorul s-a dezis şi de partid, şi de prietenia cu Luca, semn că-i "mare om şi mare caracter", dar tot a fost demis. Bihorel şi-a adus aminte de sloganul "Sunt mândru că sunt ardelean", dar domnu' Călin n-are niciun motiv să se bată cu pumnii-n piept pentru ce este şi ce-a făcut ca Ardelean.