Refrene folk duioase au răsunat sâmbătă seara la Noo’vo Resto Lounge din centrul Oradiei, restaurant care s-a umplut pentru concertul pe care l-a susținut Ducu Bertzi, alături de Constantin Neculae, la chitară, și de Irina Furdui, la vioară. Fanii nu au așteptat prea mult și s-au alăturat cântării, fie că a fost vorba de celebra „M-am îndrăgostit numai de ea”, fie că a fost vorba despre cântece maramureșene, ca „Săracă inima me”. 

„Pe cine și câte cărări las în urmă nu-mi pasă...”, a cântat Ducu Bertzi în deschiderea concertului, după ce el și colegii săi de scenă au fost primiți cu aplauze la Oradea. 

Fanii din mai multe generații – sosiți din timp cu familia sau cu prieteni la Noo’vo, pentru a savura cina înainte de show - au fost răsfățați cu o sumedenie de cântece de referință din repertoriul invitatului special. Câteva dintre ele au fost „Și de-ar fi”,  „Dacă tu”, „În ziua când va fi să vii”, „Floare de colț”, precum și „Iertările”, o piesă cu versuri scrise de Adrian Păunescu. „Este un cântec pentru bărbați, să avem și noi unul”, a prezentat Ducu Bertzi cântecul al cărui refren spune: „Ai să mă ierți în fiecare noapte / Și-am să te mint în fiecare zi”. 

Artistul nu a uitat nici de cântecele de la Maramu’, cu lecțiile lor de viață. „Am plecat și eu din Maramureș în căutarea succesului, dar am luat de acasă de la mine câteva lucruri esențiale, și în primul rând câteva dintre cântecele noastre”, a spus el. Astfel, printre alte cântece, pe parcursul serii s-au auzit și „Săracă inima me”, „Când s-o-mpărțit norocul” sau „Dragu mi-i veselia”. 

Spectatorii nu au ezitat, ba chiar au fost încurajați să cânte alături de Ducu Bertzi. „Excepțional cântați! Se vede că aveți pălincă bună de prune aici, în Bihor”, a spus invitatul special, care a adăugat că se bucură să vină în Oradea, apreciind și localul gazdă, în care a cântat pentru prima oară. 

La final, orădenii s-au ridicat în picioare pentru a-i aplauda pe Ducu Bertzi, Constantin Neculae și Irina Furdui, de care n-au vrut să se despartă. 

Concertul de sâmbătă seara a fost unul dintr-o serie amplă programată la Noo’vo Resto Lounge în perioada următoare.

Iată ce urmează:

Eveniment Valentines Lovely Night, cu muzică live, Berki Band – miercuri, 14 februarie, ora 19 
Concert Emeric Imre Trio – joi, 15 februarie, ora 19 
Concert „My Queen Tribute” by Dan Helciug – sâmbătă, 17 februarie, ora 19 
Teatru: Comedia „1000 de motive. Varianta B” cu Richard Balint și Sebastian Lupu – duminică, 18 februarie, ora 19 
Eveniment „Dragobetele pupă Fetele” cu concert live Semnal M – sâmbătă, 24 februarie, ora 19 
Concert Nightlosers – joi, 29 februarie, ora 19 
Eveniment de 1 martie „Splendid Spring” cu Adina și Tomi – vineri, 1 martie, ora 19 
Eveniment de 8 martie: Honest Entertainment cu Blue Monday – vineri, 8 martie, ora 19 
Concert Taxi – sâmbătă, 9 martie, ora 19 
Concert Mihai Mărgineanu și Banda – sâmbătă, 16 martie, ora 19 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!