Cu câteva luni înainte de alegerile prezindenţiale, guvernul Ponta vine cu o nouă idee de propunere legislativă: "Prima maşină", un program similar cu "Prima casă", în cadrul căruia tinerii până în 30 de ani pot să-şi cumpere propriul autoturism, nou nouţ.

Ideea aparţine ministrului Economiei, Constantin Niţă, care propune ca statul să garanteze pentru împrumuturile tinerilor care îşi doresc o maşină.

"Generic i-am spus "Prima Maşină", se adresează tinerilor 18-30 de ani. Nu există tânar care să nu-şi dorească să conducă o maşina. Săptămâna viitoare vom avea prima întalnire cu Fondul de Garantare, contragarantare şi producătorii", a declarat Constantin Niţă, ministrul Economiei, citat de dcnews.ro.

Ca prim pas, tineriic are îşi doresc o maşină ar trebui să meargă întâi la o bancă acceptată în program şi să depună un dosar cu toate actele solicitate, obţinând apoi oferta de finanţare.

Cu acele acte, doritorii trebuie să meargă la un dealer şi să îşi comande maşina, care trebuie să fie nouă. Dosarul de la bancă, împreună cu confirmarea dealerului auto, vor ajunge la Fondul de Garantare, urmând ca maşina să intre în posesia proprietarului după ce instituţia va garanta creditul.

Programul ar putea să înceapă din această toamnă, cel mai probabil înaintea alegerilor prezidenţiale.