În scopul revitalizării handbalului masculin în Oradea, un sport mult vitregit la nivel juvenil în ultima perioadă, Asociaţia Sportivă Tonic Oradea, o entitate condusă de fostul handbalist George Tăutu, a început să-şi formeze grupe de copii, pe care acesta, împreună cu soţia sa, Ramona, dar şi cu alţi câţiva instructori, le pregătesc.

"Avem grupe de copii de la 6 ani, unele grupe au fost formate de ceva timp, altele de un an", a declarat George Tăutu, care s-a înscris în acest an şi în Campionatul Naţional, cu formaţia de juniori IV. Practic, va fi prima participare într-o competiţie oficială pentru copii orădeni de la AS Tonic, după ce ei până acum au fost implicaţi doar în competiţii şi jocuri amicale.

Echipele cele mai bine consolidate de la AS Tonic Oradea sunt cele cu jucători născuţi între anii 2002-2003, atât la fete cât şi la băieţi, cât şi cele cu jucători din 2005 şi mai tineri, de fete şi băieţi.

"Avem condiţii dintre cele mai bune, cu echipamente şi mingi adaptate celor mici, iar la iarnă vom participa şi la un turneu internaţional în Slovacia, la Preşov, cu echipa de 2002-2003", a mai precizat Tăutu, care în prezent are la antrenamente 70 de copii.

Antrenamentele tinerilor handbalişti de la Asociaţia Sportivă Tonic se desfăşoară de două sau trei ori pe săptămână, în funcţie de categoria de vârstă, şi au loc la sălile de la şcolile Dacia, Onisifor Ghibu şi St. Laszlo.

În continuare, clubul orădean, care recent a investit 3000 de euro numai în materialele sportive, caută doritori pentru practicarea handbalului, "pentru că dorim să oferim tinerilor un sport dinamic, dar şi de recreere, pentru cei care nu doresc să ajungă la performanţă", după cum a mai spus George Tăutu.