Dacă v-aţi întrebat de ce mai nou vedeţi doar reluări la TVS şi aţi crezut cumva că echipa a tras oblonul, ei bine, aţi greşit!

Singura televiziune locală care a rezistat de-a lungul anilor se transformă în Digi 24 Oradea şi lucrează mai intens ca oricând. BIHOREANUL vă prezintă, în premieră, ce înseamnă noua televiziune, grila de programe şi oamenii care stau în spatele ei.

Marea transformare

22 oana mudura.jpgÎncepe o nouă eră a televiziunii în oraşul de pe Criş. La 19 ani de la înfiinţare, TVS schimbă macazul şi se transformă în Digi 24 Oradea. "Principala schimbare e că dintr-o televiziune regională cu program generalist ne transformăm într-o televiziune de ştiri. Vom avea cea mai puternică echipă", afirmă Oana Mudura (foto), managerul TVS Oradea.

Digi 24 Oradea va fi a treia staţie regională a trustului şi prima televiziune de ştiri care va emite în format Full HD în nord-vestul României. Schimbarea este revoluţionară. Căci, deşi sediul va rămâne acolo unde e (pe strada Constantin Brâncoveanu), studiourile vor fi cu totul noi, începând de la decor până la aparatura ultraperformantă. "Până în august TVS va da reluări. Pentru că noul studio este deja instalat şi montat, nu mai avem unde să facem noi înregistrări sau să transmitem ştirile live, aşa că am ales să dăm reluări. Însă orădenii să aibă puţină răbdare cu noi, pentru că revenim cu ceva spectaculos", promite Oana.

Lansarea va avea loc la începutul lunii august, mai exact, pe data de 6 august, şi va fi marcată printr-un eveniment răsunător, la care vor fi invitate personalităţi locale, dar şi apropiaţi şi prieteni ai echipei. "Toată lumea lucrează cu normă întreagă, chiar mai mult decât de obicei, pentru că ne pregătim pentru marea lansare, pentru primul jurnal de ştiri", explică jurnalista.

Ce, cine, unde, când...

Noua grilă de programe va cuprinde 7 jurnale de ştiri în direct. Dimineaţa, de la orele 6.30, 7.30 şi 8.30, Loredana Corchiş va prezenta, timp de 15 minute, informaţiile utile, cele mai importante ştiri ale dimineţii şi cele mai importante evenimente din ziua precedentă. La ora 13, tot Loredana va aduce în prim plan evenimentele dimineţii şi va anunţa ce urmează în cursul după amiezii, pentru ca la ora 16.30 Yvette Mîrza să facă prima recapitulare a ştirilor zilei.

22 Yvette Marza.jpgJurnalul principal va fi prezentat tot de Yvette (foto) de la ora 18.30 (în reluare de la ora 22) şi va dura 25 de minute. Cele mai importante informaţii ale zilei vor fi expuse într-o manieră atractivă, explicate în direct chiar de actorii lor sau de reporterii care le-au cules de pe teren. Sinteza zilei telespectatorii o vor primi tot de la Yvette, în 15 minute, seara, la ora 21. "În momentul de faţă sunt şase reporteri. Urmează să fie şapte, încă mai căutăm. Vom avea doi producători executivi, Şerban Carţiş şi Adrian Ciucuriţă, şi un producător general de ştiri, Adrian Laboş", zice managerul TVS.

Informaţii pentru toţi

Digi 24 Oradea nu va însemna numai ştiri. Programul va mai cuprinde pastile de câte 5 minute de eveniment şi timp liber, amănunte despre radare, meteo, lista preţurilor din pieţe, prezentate în cadrul unui infotext, dar şi emisiuni.

De luni până vineri, între orele 9 şi 9.30 Bogdan Băcilă va prezenta emisiunea "Recrutat în Crişana", în cadrul căreia cei interesaţi vor putea afla informaţii noi de pe piaţa muncii, inclusiv oferte de joburi, iar tot de luni până vineri, între orele 19 şi 20, Octavian Haragoş va modera talk-show-ul principal al zilei, "Vocile Bihorului".

O dată pe săptămână, bihorenii vor putea urmări şi emisiunea sportivă "Divizia locală", realizată de Nicolae Mihalcea (luni, între orele 20 şi 21), respectiv "Turist acasă", prezentată de cântăreaţa Ana Maria Georgescu (marţea, între orele 20 şi 20.30). Aceasta îi va invita pe telespectatori să redescopere locurile, oamenii şi poveştile fermecătore ale oraşului de pe Criş sau istoria clădirilor şi evenimente. Totul, pentru ca telespectatorii să fie nu doar informaţi, dar şi încântaţi, zi de zi...