Primăria este hotărâtă să demoleze staţiile de hidrofor scoase din uz de către Compania de Apă Oradea pentru a putea amenaja parcări pe amplasamentele eliberate.

"Intenţia municipalităţii este a demola aceste rezervoare de beton, care sunt dezafectate şi deci nu mai prezintă utilitate, în vederea extinderii locurilor de parcare în municipiu, în special a parcărilor de reşedinţă", a spus primarul Ilie Bolojan.

Conform unui comunicat al Primăriei, rezervoarele dintre blocuri casate de CAO au fost preluate de către Administraţia Imobiliară Oradea. AIO a demolat încă din luna martie Staţia de Hidrofor nr. 845 din strada Peneş Curcanul, urmând ca până la începutul lunii august să amenajeze aici peste 100 de parcări de reşedinţă.

În continuare, municipalitatea aşteaptă emiterea autorizaţiilor de demolare şi pentru staţiile de hidrofor 839, din capătul spre strada Morii a străzii Peneş Curcanul, şi a staţiei 122 din strada Bernard Shaw. După obţinerea autorizaţiilor de demolare va urma organizarea procedurilor de licitaţie pentru achiziţionarea serviciului de demolare.