Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor va organiza, conform normelor stabilite de Federaţia Română de Fotbal, un curs pentru dobândirea licenţei C UEFA.

Calificarea de antrenor se obţine numai urmând cursurile de doi ani ai Şcolii Federale de Antrenori sau prin absolvirea unui institut superior de Educaţie Fizică şi Sport cu specializarea fotbal.

Pentru acest curs, conducerea AJF Bihor, prin preşedintele Valer Vancea, precizează că vor fi admişi în vederea obţinerii licenţei C UEFA următorii: absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; actuali instructori sportivi de fotbal; tineri cu vârsta minimă de 18 ani, fete şi băieţi care au practicat sau practică fotbalul, precum şi alţi pasionaţi ai acestui sport.

Candidaţii vor întocmi un dosar care trebuie să cuprindă următoarele acte: cerere tip; fotocopie legalizată după CI, certificat naştere, diploma de bacalaureat şi după carnetul de instructor (acolo unde este cazul); cazier juridic; adeverinţă medicală din care să rezulte că este sănătos clinic; chitanţa doveditoare achitării taxei de participare şi 3 poze tip buletin.

Conducerea AJF precizează că instructorii care în prezent activează la echipele de fotbal din judeţ nu vor mai putea profesa în viitor dacă nu vor deţine licenţa C UEFA.

Mai multe informaţii şi înscrieri se pot obţine la sediul AJF Bihor (Piaţa 1 Decembrie nr. 4-6), iar data limită pentru depunerea dosarelor este 15 martie 2013.

Pe de altă parte, joi, 27 martie, de la ora 10, reprezentanţii echipelor de fotbal din Ligile a IV-a şi a V-a din judeţ sunt invitaţi să participe la o întâlnire cu conducerea Consiliului Judeţean Bihor care va avea loc în sala mare a a CJ Bihor (din Parcul Traian). La şedinţă va participa şi Vancea Valer, preşedintele AJF Bihor.