Şomerii bihoreni care îşi doresc să lucreze pot să-şi încerce norocul la cele câteva sute de companii şi instituţii publice care au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor că au locuri de muncă vacante.

În total, în judeţ sunt disponibile 1.200 de job-uri. Din acestea, 130 au drept condiţie de ocupare absolvirea de studii superioare.

Printre locurile de muncă dedicate absolvenţilor de facultate se numără zeci de posturi de ingineri la fabricile din Oradea, dar şi de agenţi de vânzări ori de asistenţi medicali, farmacişti sau medici.

Lista publicată de AJOFM Bihor mai conţine 506 de anunţuri de angajare pentru absolvenţi de studii medii sau şcoală profesională, la mare căutare fiind paznicii, barmanii, bucătarii, confecţionerii articole de piele, şoferii şi lucrătorii comerciali.

Interesant este că, spre deosebire de lunile trecute, a crescut semnificativ şi numărul de joburi pentru muncitorii necalificaţi. Mai precis, pentru aceştia sunt disponibile 374 de locuri de muncă, mare parte dintre ele în hoteluri şi restaurante, unde este nevoie de ajutoare de bucătari şi ospătari, femei de serviciu ori lucrători în bucătărie. De asemenea, mai multe magazine din oraş caută manipulanţi de marfă.

Bihorenii interesaţi de aceste locuri de muncă sunt îndemnaţi să contacteze direct angajatorii, la datele de contact pe care le-au lăsat alături de anunţul de angajare, pe lista AJOFM Bihor.