Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a început selecţia de muncitori pentru 540 de joburi în Germania, Danemarca şi Portugalia.

300 dintre acestea sunt în Danemarca, unde se caută necalificaţi pentru muncă în sectorul agricol. Acelaşi angajator oferă şi 100 de locuri de muncă în Portugalia, unde deţine o filială a firmei mamă daneze.

"Dintre cerinţele solicitate de angajator pentru ocuparea acestor posturi amintim: vârsta minimă 18 ani, experienţă în munca agricolă constituie avantaj, rezistenţă la muncă fizică grea, indiferent de climă, cunoştinţe de limba engleză nivel minim", se arată în anunţul făcut luni de AJOFM Bihor. Doritorii pot să-şi depună dosarele la AJOFM Bihor până la 1 februarie 2016.

De asemenea, Agenţia face recrutări şi pentru 100 de locuri de muncă în hoteluri şi restaurante din Germania. Aceste joburi sunt dedicate însă exclusiv studenţilor şi masteranzilor care vor să lucreze pe perioada vacanţei de vară.

Ca să obţină unul dintre aceste locuri de muncă, tinerii trebuie să studieze la o formă de învăţământ superior la zi şi să aibă cunoştinţe bune sau chiar foarte bune de limba germană. Dosarele pentru aceste locuri de muncă pot fi depuse până pe 15 ianuarie.

Tot în Germania mai sunt disponibile 40 de joburi pentru muncitori calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic. 

Bihorenii interesaţi de aceste oferte pot obţine mai multe detalii de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Bihor, Simona Burdean, sau de pe site-ul agenţiei, www.bihor.anofm.ro.