Ca să ştie de ce fel de muncitori au nevoie firmele bihorene, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor face un sondaj printre patronii din judeţ.

În colaborare cu Centrul Cariere al Fundaţiei Ruhama, cu Asociaţia Firmelor Bihorene şi cu Fededaţia Paronilor Bihor, AJOFM Bihor a trimis firmelor un chestionar. Reprezentanţii angajatorilor trebui să comunice, astfel, care sunt cele mai cerute calificări în cadrul companiei, care sunt dificultăţile întâmpinate în recrutarea forţei de muncă calificată, care sunt calificările ce vor fi căutate la recrutarea viitorilor angajaţi şi care sunt calificările pentru care vor fi create posturi pentru ucenici.

"Companiile bihorene sunt rugate să contribuie cu date la acest sondaj, astfel încât orientarea calificărilor ce vor fi furnizate în judeţul Bihor, fie prin susţinere financiară din resurse publice ale bugetului utilizat, fie prin susţinere financiară din fonduri europene, să fie realizată ţinând cont de nevoile angajatorilor", a precizat directorul AJOFM Bihor, Bekesi Csaba.

Patronii bihoreni vor retransmite chestionarele către Agenţie până cel târziu pe 15 martie.