Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor le reaminteşte tuturor angajatorilor bihoreni că Legea şomajului, 76 din 2002, obligă toţi patronii să anunţe locurile de muncă vacante pe care le au, prin locuri de muncă vacante înţelegându-se atât acele posturi devenite disponibile în urma încetării raporturilor de muncă, precum şi locurile de muncă nou create. Angajatorii trebuie să notifice Agenţia în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantare, iar apoi, în termen de o zi, trebuie să anunţe ocuparea lor.

"Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante, precum şi comunicarea ocupării locurilor de muncă vacante se va face pe suport hârtie pe formulare tip, care pot fi obţinute de la sediul A.J.O.F.M. Bihor şi a punctelor de lucru din judeţ sau pot fi descărcate de pe site-ul oficial al agenţiei www.bihor.anofm.ro, sau prin e-mail la adresa ajofm@bh.anofm.ro", a precizat, marţi, directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba.

Aceeaşi lege obligă patronii să anunţe şi atunci când au angajat şomeri indemnizaţi. Pentru acest anunţ, au la dispoziţie 3 zile.

Békési a precizat că, începând din data de 5 mai, inspectorii AJOFM Bihor vor efectua controale prin firmele bihorene, pentru a se asigura că angajatorii cunosc şi respectă obligaţiile legii. Cei care nu se conformează riscă amenzi care încep de la 3.000 de lei şi pot ajunge la 10.000 de lei.