În jur de 20 de orădeni au ieşit, duminică seară, în Ajun de Crăciun, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, pentru a manifesta, de data aceasta fără sloganuri, împotriva guvernanţilor şi a felului în care impun modificarea legilor justiţiei. A fost mai degrabă ca o întâlnire între prieteni.

"Nu mulţi se aşteptau să ieşim în stradă chiar de Ajun de Crăciun, dar am vrut să existe o continuitate în gestul nostru", a explicat Alin Dobai, din partea asociaţiei Oradea Civică.

Oamenii au adus cu ei şi steaguri, iar singura pancartă, agăţată în pieptul lui Alin Dobai, a avut mesajul: "De veghe în lanţul de sărbători #VăVedem"

Pe lângă o parte a "nucleului" de bază, duminică seară au venit şi alţi orădeni care nu fac parte dintre organizatori. Este cazul unui tânăr care de 4 ani s-a stabilit la Berlin şi le-a povestit celor prezenţi de faptul că el a ieşit să manifesteze inclusiv weekendul trecut.

Discuţiile de duminică seară s-au concentrat atât în jurul clasei politice actuale, care impune modificarea legilor justiţiei, cât şi asupra absenteismului orădenilor şi a românilor la proteste şi chiar la vot.

De pildă, orădeanul stabilit la Berlin a povestit cum, pentru alegerea preşedintelui Klaus Iohannis, românii de acolo au stat la cozi ca să poată vota, în vreme ce la alegerile parlamentare "bătea vântul".

Numărul protestatarilor de duminică a oscilat, însă în total s-a ridicat la aproximativ 20.

Un moment aparte a fost când fetiţa unei familii de protestatari, care o tot întreba pe mămica ei când vine Moş Crăciun, a primit un cadouaş de la un Moş care a trecut prin parc. Micuţa s-a bucurat, dar tot era nerăbdătoare să vadă ce va găsi sub brăduţul de acasă.

Protestele vor continua în zilele următoare, manifestanţii zicând, mai în glumă, mai în serios, că vor reveni la statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie inclusiv de Revelion...