În apropierea sărbătorii de Crăciun, joi, de la ora 19, la concertul „Ajun simfonic”, un număr mare de artiști lirici se vor afla pe scena Filarmonicii: orchestra, condusă de maestrul Flavius Filip, Corul Filarmonicii, de Rodica Trandafir, Corul de copii al Liceului Greco - Catolic „Iuliu Maniu”, dirijat de Nicoleta Țâmpu; soliștii vor fi: soprana Ancuța Măslină-Pop și tenorii Nicolae Bejan și Robert Bede, iar naratorul - Sebastian Lupu. Concertul se va relua vineri, de la aceeași oră și va fi unul caritabil, pentru Asociația S.O.S. Autism Bihor.

Programul este format din piese ce proiectează imaginea Crăciunului și a minunii nașterii și debutează cu Glory Ouverture, de Michael W. Smith, apoi Baba Yetu, adică Tatăl nostru în limba swahili, Alleluia Venite Gaudete, cântec sacru din anul 1582.

Urmează Whitaker’s Wonder, Sogno di Volare, The Candy Bomber Story, You raise me up, The Little Drummer Boy, cântec de Crăciun ce relatează cum un tânăr băiat a mers după Magi la micul Iisus, fără să Îi poată oferi vreun cadou, însă a făcut ce a știut mai bine: I-a cântat, iar El i-a zâmbit.

Partea a doua vine cu mai multe piese din repertoriul românesc de colinde: Legănelul lui Iisus, O, ce veste minunată!, Aseară pe-n-serate, Trei Păstori și Astăzi s-a născut Hristos, dar și din repertoriul universal: Somewhere in my memory, devenit cunoscut datorită filmelor de Crăciun din seria Home Alone, We wish you a Merry Christmas, colind englezesc din secolul al XVI-lea, O Holy Night, din anul 1847.

Concertul se încheie cu God Bless Us Everyone, o piesă din filmul de animație A Christmas Carol, interpretată de tenorul Andrea Bocelli. Cântecul insuflă spiritul Crăciunului și accentuează faptul că sărbătoarea Nașterii înseamnă binefacere și dăruire.

Așadar, organizatorii îi invită pe melomani să fie inimoși, în acest Ajun simfonic: „deoarece Crăciunul înseamnă „împreună”, concertul de vineri va fi dedicat carității și unității, încercând prin acest gest să facem cunoscută prezența și activitatea asociației S.O.S. Autism Bihor în comunitatea bihoreană”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!