Organizare haotică la vizita premierului Victor Ponta în Bihor, începută vineri la Oradea. După ce avionul privat care îi aducea pe premier şi pe cei 5 miniştri care îl însoţesc, între care şi ministrul Transporturilor, a avut o întârziere de 23 de minute, şi programul anunţat de PSD-işti înainte cu o zi a fost modificat.

Văzând că avionul întârzie, "comitetul de primire", format din viceprimarul PSD Ovidiu Mureşan, deputatul Ioan Sorin Roman, viitorul posibil europarlamentar Emilian Pavel, senatorul Florian Bodog şi omul de afaceri Ioan Mintaş au plecat de la aeroport să îl întâmpine la Universitatea Emanuel, primul obiectiv anunţat al vizitei.

Astfel, Ponta a fost întâmpinat de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, de prefectul Claudiu Pop, care l-au şi aşteptat pe pistă, dar şi de şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, de şeful Poliţiei Municipale, comisarul şef Alin Haniş, respectiv de şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Dorin Sava.

Premierul, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea (ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice), Ioan Rus (ministrul transporturilor), Constantin Niţă (ministrul economiei) şi Florin-Nicolae Jianu (ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism), respectiv staful de campanie, au urcat în maşini încă de pe pistă, iar coloana oficială a pornit apoi în trombă spre Universitatea Emanuel, unde avea programată o întâlnire cu preşedintele Paul Negruţ, cu studenţii şi cadrele didactice.

Realizând probabil că, în ciuda importantei prezenţe ministeriale, vizita lui Victor Ponta la Oradea fusese iniţial gândită ca acţiune strict electorală, organizatorii au modificat programul din mers, introducând şi o conferinţă de presă la Prefectură, în care liderii PSD să se poată "produce" din funcţiile guvernamantale. Programul furnizat presei prevedea, ca, de la ora 11, să facă o vizită la fabrica Faist Mekatronic, din Parcul Industrial, iar apoi la Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, unde se va întâlni cu episcopul Sofronie.