La capătul Bihorului, în Păgaia, ultimul sat înainte de graniţa cu judeţul Satu-Mare, primăria Boianu Mare şi asociaţia „Piticot” au construit, cu fonduri europene, un centru educaţional unde, după orele de şcoală, 150 de copii vor avea ocazia să participe gratuit la diferite cursuri sau activităţi.

Centrul educaţional „Piticot” a fost inaugurat la începutul lunii decembrie, dar este nefuncţional. Asta pentru că asociaţia trebuie să-l doteze, înainte de a putea demara activităţile pe care le doreşte: ateliere pentru dezvoltare profesională (pictură, modelaj, gastronomie), lecţii after-school, seri de film, tabere, activităţi sportive. Toate acestea vor fi organizate gratuit pentru copiii din satele comunei.

Asociaţia Piticot a estimat că are nevoie de circa 2.000 de euro pentru dotarea centrului, bani pe care vrea acum să-i adune de la bihorenii dispuşi să doneze. Contul bancar al ONG-ului este IBAN RO82BTRL00501205I98626XX. Totodată, informaţii despre Asociaţia Piticot pot fi găsite pe site-ul ONG-ului, piticot.org, sau pe pagina dedicată de Facebook.