Kiwanis este o organizaţie globală non-profit, la nivel mondial a doua ca dimensiune, după UNICEF, cu un obiectiv unic: să sprijine copiii aflaţi în dificultate. Kiwanienii investesc speranţă şi încredere în copii, le poartă de grijă, le oferă susţinere pentru a se dezvolta frumos. Alocăm timp şi energie în serviciul copiilor, ştiind că o singură oră din timpul fiecăruia dintre cei peste 600.000 de voluntari poate schimba viaţa unor copii, iar ei, la rândul lor, pot schimba lumea.

Beneficiarii sunt copiii afectaţi de sărăcie, boli, cu dizabilităţi, dar şi cei care fac performanţă şi au nevoie de sprijin material şi moral. Prin grija kiwanienilor români, sute de copii au mers în tabere, au primit haine şi încălţăminte, hrană, rechizite, burse, premii de excelenţă. Deviza acestui an kiwanian, "Ajută prin educaţie", este de o actualitate acută, greu de gestionat în toată lumea din cauza crizei sanitare.

Sub deviza "Să servim copiii lumii", echipa acestui an, pe care cu bucurie o reprezint, doreşte creşterea numărului de membri kiwanieni (pentru că fiecare membru în plus înseamnă cel puţin doi copii ajutaţi), pregătirea kiwanienilor şi a tinerilor cu traineri specializaţi, într-un mod creativ şi inovativ şi, implicit, creşterea vizibilităţii organizaţiei.

Vom organiza un eveniment de strângere de fonduri şi vom lansa Academia Kiwanis, o platformă online necesară pentru instruirea membrilor, dar şi pentru organizarea unor cursuri solicitate de tineri, pentru buna pregătire a examenelor. Cursurile vor fi susţinute de profesori şi profesionişti prestigioşi din comunităţile locale şi suntem convinşi că vor reprezenta un ajutor foarte important, în condiţiile speciale create de pandemia de Covid.

Cu ajutorul unor profesionişti, intenţionăm să sprijinim copiii şi părinţii, pentru alegerea unui drum în viaţă şi a unei cariere în armonie cu aspiraţiile lor.

Carmen Polman
Preşedinte Kiwanis România