Ca să aibă şanse cât mai mari să rămână activi pe piaţa forţei de muncă, nevăzătorii bihoreni au de acum la dispoziţie, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, un calculator dotat cu accesoriile necesare lor, cu care pot naviga pe internet.

"Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a fost dotată cu echipamente şi softuri care utilizează dispozitivele self-service adaptate pentru nevăzători. A fost instalat un calculator Dell împreună cu softul NVRA, cu accesoriile sale şi tastatura Braille", a declarat directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, marţi, pentru BIHOREANUL. Calculatorul are şi o tastatură obişnuită, care, folosind softul audio, "citeşte" fiecare tastă apăsată.

Aparatul a fost prezentat luni şi unor reprezentanţi ai Asociaţiei Nevăzătorilor din Bihor, care au apreciat iniţiativa.

"Invităm la sediul agenţiei din Oradea, str. Transilvaniei, nr. 2, toate persoanele nevăzătoare interesate de serviciile oferite de AJOFM Bihor sau care sunt interesate de un loc de muncă", a precizat Békési. Persoana de contact din Agenţie este Maricica Juca.

Calculatorul a fost achiziţionat printr-un proiect al ANOFM, în cadrul căruia Bihorul este judeţ pilot, alături de agenţiile din Prahova, Sibiu şi Bucureşti.