Ajutoarele primite de la UE şi Guvernul României în alimente şi produse de igienă pentru nevoiaşi ajung să fie deturnate în scop electoral.

Motivând că n-a găsit un depozit potrivit, anul acesta, primarul din Lugaşu de Jos, Sorban Levente, a mutat locul de distribuire a pachetelor către cei 1.253 asistaţi sociali din comună (cu 200 mai mulţi decât are Oradea!) într-o hală aflată la 8 kilometri de centrul localităţii, pe un câmp între satele Urvind şi Uileacu de Criş, probabil pentru ca nepoftiţii să nu vadă că operaţiunea era condusă de soţia proprie, chit că aceasta nu are nicio calitate oficială, nefiind angajată nici la Primărie, nici la Prefectură, instituţia care coordonează distribuirea în judeţ.

Găsită în fapt de prefectul Dumitru Ţiplea, care a descins la faţa locului în urma sesizării că operaţiunea era politizată de familia edilului, femeia i-a explicat oficialului că împarte ajutoarele fiindcă ea cunoaşte oamenii, de parcă nu era suficient că aceştia oricum se legitimau cu actele de identitate. Culmea e că, întrebat de Bihorel, primarul Sorban a susţinut că în ziua controlului nevasta ar fi fost în Ungaria, asta deşi a fost văzută "la ajutoare" şi de alţi funcţionari. Dar ce mai contează o minciună mică atunci când miza e consistentă?! Şi anume ca sătenii să creadă că i-a miluit primarul, nu Europa, trăi-i-ar familia lui!