De luna aceasta, bihorenii care au dureri de dinţi insuportabile nu mai merg la Staţionarul 2 al Spitalului Judeţean, de lângă magazinul Crişul, ci la Spitalul Municipal, din Rogerius, unde primesc ajutor la orice oră din zi sau din noapte.

Potrivit dr. Beres Zsolt, medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi SMURD Bihor, de la 1 mai, urgenţele stomatologice sunt deservite de Compartimentul de Primire a Urgenţelor, de la parterul spitalului, care e tot parte din UPU. "Un stomatolog este acolo 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7", a precizat el vineri pentru BIHOREANUL.

Vechiul sediu în care se acordau aceste servicii medicale era impropriu. De altfel, tocmai acest fapt a stat la decizia de mutare. La Municipal, condiţiile de desfăşurare a actului medical sunt mult mai bune atât din punct de vedere al personalului, cât şi al dotărilor.

"Urgenţa stomatologică se supune exact aceloraşi reguli ca orice altă urgenţă medicală şi este gratuită. Nu trebuie să dovedeşti calitatea de asigurat, nu se fac extracţii, ci se fac pansamente care să calmeze durerea sau drenaje de acces. După aceea se recomandă continuarea tratamentului unde se doreşte", a mai spus dr. Beres.