Elisabeta Seserman are 70 de ani şi din cauza unei coxatroze, abia se poate mişca de ici până colo, fiind mai mult în scaun cu rotile. Până de curând însă a fost nevoită să aibă grijă de soţul său în vârstă de 75 de ani care suferă de cancer de prostată în fază terminală şi nu se poate mişca din pat.

De la o cunoştinţă a aflat că există o fundaţie care-i îngrijeşte pe bolnavii de cancer la domiciliu şi aşa a sunat la Emanuel Hospice în speranţa că va fi ajutată. "Au spus că vin în două zile să-l vadă, iar de atunci au venit mereu să-l îngrijească, să-i facă injecţiile şi să-l schimbe", spune Elisabeta Seserman.

Femeia povesteşte că sunt aproape patru luni de când asistentele fundaţiei îl îngrijesc pe soţul ei şi, pe lângă faptul că aduc deseori medicamente şi pansamente, o mai ajută şi pe ea. Vrând să le mulţumească celor care au ajutat-o, ea a rugat o vecină să o aducă la sediul redacţiei BIHOREANUL.

"Am venit aici să le mulţumesc, căci e tot ceea ce pot să fac. Vreau să spun că oamenii aceştia lucrează cu suflet şi ori de câte ori a intervenit ceva şi i-am sunat, au venit imediat. Chiar dacă ei ştiu că nu mai are mult de trăit, tot vin mereu şi-l ajută. Pe mine mă liniştesc şi mă sfătuiesc, lucru pe care nu l-am avea în niciun spital. Eu n-am crezut că există aşa ceva, să vină oamenii să te ajute fără să ceară nimic în schimb", spune Elisabeta, care aseamănă ajutorul primit unui miracol.

Fundaţia Emanuel Hospice face parte dintr-o organizaţie internaţională şi se ocupă cu îngrijirea bolnavilor de cancer în fază terminală la domiciliu. În prezent, cele cinci asistente ale ONG-ului îngrijesc peste 50 de bolnavi metastazici acasă la ei.