Mulţi orădeni au rămas impresionaţi de povestea orădencei Morna Zsuzsanna, o tânără de doar 28 de ani, care îşi creşte singură tripletele suferinde de retard mintal şi autism, într-o cameră din cămin pe strada Atelierelor, oferindu-şi ajutorul.

În urma mai multor solicitări pe forumul ebihoreanul.ro, dar şi pe adresa de e-mail, BIHOREANUL este în măsură acum să publice un număr de cont al curajoasei mame, astfel încât doritorii să o poată ajuta direct.

Morna Zsuzsanna are deschis pe numele ei contul: RO79CECEC001946275662411, la CEC Bank, sucursala Oradea, în care oricine poate face donaţii.

Pe de altă parte, având în vedere că Centrul de Cazare Temporară din strada Atelierelor va intra în reabilitare pe bani europeni, orădeanca va fi mutată, cel mai probabil în cursul acestei săptămâni, într-o nouă locuinţă.

Ea va primi o cameră cu bucătărie şi toaletă la demisolul unui imobil al Administraţiei Imobiliare Oradea de pe strada Roman Ciorogariu. "Au spus că îl renovează şi vor încerca să-mi facă şi un duş în cameră", afirmă Zsuzsanna.

Tânăra de 28 de ani îşi creşte singură tripletele diagnosticate cu retard mintal cu elemente de autism, doar din indemnizaţiile de handicap şi cea de asistent personal, despărţită fiind de tatăl copilelor.

Fetiţele ei însă nu înţeleg drama pe care o trăiesc, căci sunt "închise" într-o lume a lor. La 7 ani, după ore de terapie la grădiniţă, Laura, Cristina şi Cornelia abia pot articula câte un cuvânt şi atunci imitând persoanele din jur. Doar de ceva vreme au învăţat să mănânce singure, dar încă poată scutece.

Citeşte drama impresionantă a Zsuzsannei şi fiicelor ei în articolul: Copilărie fără cuvinte