Terenul de fotbal din comuna Sântandrei va găzdui sâmbătă, 25 septembrie, un cros caritabil, pentru ca Maximus, un băieţel de 12 ani din localitate, care suferă de handicap locomotor grav, să aibă o viaţă mai bună.

Ajuns la ediţia a doua, crosul este organizat de Asociaţia Sântandrei Metropolitan Area.

"Maximus este un copil de 12 ani, din Sântandrei, care nu a avut şansa de a se bucura de o notă mare la naştere. Din contră, din cauza unei hemoragii meningo-cerebrale grave a primit un scor Apgar de doar 2/3, aşa că a avut nevoie urgentă de 20 de minute de resuscitare pentru a supravieţui. Maximus a reuşit acest lucru, dar, din păcate, a rămas cu paralizie cerebrală, tetrapareză mixtă şi handicap grav locomotor", arată un comunicat transmis de Asociaţia Sântandrei Metropolitan Area.

Situaţia materială a familiei nu este foarte fericită, dar, în ciuda problemelor grave cu care se confruntă, Maxi este un copil vesel, ambiţios şi inteligent. A învăţat singur limba engleză de la televizor şi are în plan să devină medic.

"Mai mult, este decis să fie sprijinul mamei lui la bătrâneţe. Dar până atunci, Maxi are nevoie de mult sprijin financiar pentru orteze şi încălţăminte specială, pentru terapii de recuperare şi, pur şi simplu, de şansa de a putea reveni în viaţa reală. Pentru a putea merge la şcoală, ca toţi copiii de vârsta lui", se mai arată în comunicatul Asociaţiei Sântandrei Metropolitan Area.

Sumele adunate din taxele de participare la crosul de sâmbătă şi donaţii sunt destinate exclusiv pentru tratamentele şi cele necesare lui Maxi.

Toţi banii încasaţi vor fi donaţi pentru copil, iar cei care doresc să facă mai mult decât atât, vor putea dona fie în contul Asociaţiei SMA cu menţiunea "pentru Maxi" sau direct în contul mamei. 

Cont Asociatia Santandrei Metropolitan Area: RO76BTRLRONCRT0391470501, Banca Transilvania (cu menţiunea Maxi)

NAGY TÜNDE ELISABETA: RO21 BTRL 0050 1201 R730 22XX, Banca Transilvania.

Sântandrei Metropolitan Area (SMA) este un ONG înfiinţat în anul 2017, cu scopul de a uni comunitatea şi de promova valori morale menite să ajute oamenii să aibă o viaţă modernă în comuna Sântandrei. Printre principalele activităţi ale organizaţiei se numără acţiunile de igienizare a malului Crişului Repede, de plantări de copaci, acţiuni caritabile pentru familii defavorizate şi acţiunile de protest împotriva marilor poluatori din comună. 

Prima ediţia a crosului caritabil din anul 2019 a reunit la start circa 200 de localnici, care au alergat şi făcut donaţii pentru Andreea, o fetiţă cu sindrown Down din localitate, după cum se mai arată în comunicat.