Cea de-a doua aeronavă încărcată cu materiale sanitare care urmează să fie folosite în lupta contra COVID-19 în spitalele din oraş a aterizat în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3, pe Aeroportul Internaţional din Oradea.

Au fost aduse, astfel, încă 10 tone de echipamente indispensabile în această perioadă. 

"În acest transport au venit 1,2 milioane de măști. Plus bonete, combinezoane de protecție și 62.000 de măști FFP 3. Suntem asigurați cu materiale sanitare în așa fel încât cei care lucrează cu oameni ce au coronavirus, personal medical și forțe de ordine, să se poată proteja", a precizat, pe Facebook, primarul Ilie Bolojan.

La fel ca primul, cel de-al doilea transport a fost asigurat prin compania Tarom, care a alocat o aeronavă Boeing 737-800 pentru a aduce materialele cumpărate de autorităţile din Oradea (Primăria şi Spitalul Judeţean), fără intermediari, din China. 

Un al treilea transport aerian care va aduce tot materiale sanitare este aşteptat să ajungă la finalul săptămânii. 

Echipamentele aduse pe calea aerului fac parte dintr-o achiziţie importantă, de 75 de tone, făcută pentru a asigura necesarul pentru medici şi celelalte cadre medicale din Oradea în vremea pandemiei. Achiziţia s-a ridicat la circa 3,1 milioane dolari, plus cheltuieli cu transport şi logistică. 

O altă parte a materialelor a fost adusă, la finalul săptămânii trecute, cu mai multe TIR-uri din Bucureşti. 

Citeşte pe aceeaşi temă:

Două avioane Boeing aduc la Oradea 20 de tone de materiale sanitare pentru spitale, în lupta contra Covid-19 (FOTO / VIDEO)