În timp ce credincioşii romano-catolici, reformaţi sau luterani se pregăteau să anunţe Învierea lui Hristos, primarul Ilie Bolojan le-a dat tuturor bihorenilor o veste bună: al doilea convoi de TIR-uri care transportă materiale sanitare a ajuns la Oradea. Autocamioanele au transportat produse cumpărate de Primăria Oradea şi spitalele din subordine din China.

"Simbolic parcă, la ceas de Mare Sărbătoare, la miezul nopții, va ajunge la Oradea al doilea transport cu materiale sanitare pentru spitalele orașului Oradea", a scris Bolojan pe pagina sa de Facebook, sâmbătă seară, cu puţin înainte de ora 24.

Edilul a postat şi un scurt video cu cele trei TIR-uri care au adus pentru personalul medical din Bihor 70 de paleţi de viziere, botoşei, combinezoane şi măști, echipamentele personalului medical. "Sunt parte a unui contract de aprovizionare a spitalelor noastre", a explicat Bolojan. 

Aşa cum BIHOREANUL a scris, Primăria şi spitalele din subordine au făcut o achiziţie amplă de materiale sanitare de protecţie în lupta anti-Covid din China. Primele patru TIR-uri au ajuns sâmbătă la Oradea, iar însuşi primarul Bolojan a însoţit convoiul, pentru a se asigura că produsele nu vor fi "deturnate".

Primarul Bolojan a ţinut să le mulţumescă celor implicaţi în acest al doilea transport, aşa cum, de altfel, a făcut şi cu primul convoi: "Transportul a fost făcut gratuit de firma Lancetti. Convoiul ce a lăsat Carpații în urmă la ora 19 este deschis de un echipaj de poliție format din Marcel Borda şi Alin Tătar, urmat de camioanele conduse de Claudiu Kovacs, Mihai Paul şi Sorin Pop. Le mulțumesc, în numele orădenilor, pentru că ne aduc în siguranță materialele absolut necesare funcționării spitalelor".

Edilul a subliniat şi că, în acest context, şoferii şi poliţiştii au fost eroii zilei: "Astăzi, echipa de mai sus a fost în linia întâi". 

Citeşte pe această temă şi articolul: 

Veste bună: Oradea şi-a mai procurat încă 7 TIR-uri cu echipamente de protecţie anti-Covid, pentru personalul din spitale (FOTO / VIDEO)