Volumul al doilea al romanului "Folie à trois", intitulat "Ivona", va putea fi cumpărat, de săptămâna viitoare din Librăria Humanitas. În "Folie à trois II", scriitorul Florin Ardelean continuă povestea lui Vlad Codreanu, prezentându-l pe acesta în viaţa de după ospiciu, când încearcă să ia legătura cu fiica lui pe nume Ivona, care însă nu ştie de existenţa lui.

"Lipsită de cusurul rafinamentelor luxuriante sau al pedanteriei cu dedicaţie, întreaga poveste se mişcă între dramatismul cărnos al spaimelor lui Vlad Codreanu şi resentimentele subversive ale Amaliei Gal. Un roman aflat în puternic contrast cu ingeniozitatea scenică pe care o premiază epoca, dar spectaculos şi plin de viaţă", aşa prezintă Editura Trei romanul semnat de Florin Ardelean.

În roman, Ivona, fiica lui Vlad Codreanu şi a Amaliei Gal, are deja 14 ani şi se confruntă cu provocarea biologică a devenirii ca femeie. "În plus, fantoma unui al doilea tată se conturează ambiguu, apoi tot mai limpede. Spaimă, disperare, dar şi dorinţa irepresibilă de-a intra în joc. Încet şi terifiant, misterul se devoalează pentru a lăsa scena liberă cutezanţei de a-ţi înfrunta pentru prima dată mama. Un gest moralmente bun - tentativa unui tată de a-şi cunoaşte fiica - riscă să provoace dezastrul", mai anunţă editura.

Deşi volumul "Ivona" va putea fi găsit în librării de săptămâna viitoare - la preţul de 35 lei -, scriitorul va face o lansare oficială a acestuia abia la mijlocul lunii martie. "M-am hotărât să-l las puţin în librării, astfel încât cei care doresc să afle întâi despre ce este vorba", a precizat pentru BIHOREANUL scriitorul Florin Ardelean.

"Folie à trois", primul roman scris de profesorul şi jurnalistul orădean Florin Ardelean, a fost lansat în decembrie 2012, în pavilionul VI al Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea, personajul principal al cărţii fiind închis într-un ospiciu.