Mai multe echipaje ale ISU Crişana au intervenit de urgenţă, sâmbătă seară, în centrul Oradiei, după ce un apel la 112 a anunţat un incendiu la acoperişul Palatului Moskovits, o clădire cu trei etaje de la intersecţia pieţei cu strada Vasile Alecsandri.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, alarma s-a dat la ora 21.33, iar în Piaţa Unirii s-au dus de urgenţă două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, dar şi utilajul cu autoscară, pentru lucru la înălţime.

Ajunşi la locul indicat, însă, pompierii n-au găsit nicio flacără. „După efectuarea verificărilor în teren, au constatat că nu s-a produs niciun incendiu”, a declarat Roşca, duminică, pentru BIHOREANUL. Folosind autoscara, militarii au verificat acoperişul imobilului cu atenţie, concluzionând apoi că alarma a fost una falsă.

Ei i-au asigurat că nu există niciun pericol şi pe orădenii care s-au strâns în jurul lor, în Piaţa Unirii, şi care priveau îngroziţi de gândul că o nouă clădire din Piaţa Unirii ar putea fi devastată de un incendiu. După cum se știe, în vara anului 2018, Palatul Episcopiei Greco-Catolice a fost devastat de un incendiu care a cuprins întreg acoperişul.

Deocamdată, nu se ştie cine a făcut apelul fals. Legea prevede amenzi de până la 4.000 de lei pentru apelurile abuzive la 112.