Intervenţie de urgenţă a pompierilor pe strada Piaţa Nucetului din Oradea, marţi dimineaţă, în jurul orei 9.05, după ce o femeie a anunţat la numărul unic de urgenţă 112 că ea şi fiica ei se simt rău, iar în blocul în care locuiesc s-a făcut o deratizare. Femeia a precizat că a avut stări de rău şi luni, ziua în care operaţiunea a avut loc.

"Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari au balizat zona, au verificat fiecare apartament al blocului pentru salvarea eventualelor victime intoxicate şi au procedat la efectuarea măsurătorilor cu aparatura din dotarea autospecialei CBRN, cercetări în urma cărora nu s-a constatat prezenţa unor substanţe periculoase în aer", se arată într-un comunicat transmis de ISU Crişana.

Cele două femei au fost asistate medical de echipajul Ambulanţei Bihor, dar au refuzat să fie transportate la spital.

"Deşi nu s-a impus evacuarea locatarilor, pentru înlăturarea oricărui pericol, pompierii militari au ventilat casa scării şi apartamentele, întrucât, pe timpul verificărilor la faţa locului, s-a constatat că în apartamentul vecin cu cel al apelantei numărului unic 112 se efectuase o deratizare cu o zi înainte, aspect confirmat şi de locatari ai imobilului", a mai transmis ISU Crişana.

Aşa cum procedurile prevăd în astfel de situaţii, ISU Crişana a alertat şi alte instituţii cu atribuţii în astfel de situaţii, în Piaţa Nucetului deplasându-se şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, ai Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Gărzii de Mediu, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean.