Un orădean care locuieşte în zona Dragoş Vodă a înregistrat şi distribuit pe contul său de Facebook, marţi, un filmuleţ de aproape un minut şi jumătate care surprinde un tânăr de condiţie joasă după ce a fumat „zombi”, unul dintre cele mai ieftine şi periculoase droguri.

Bărbatul l-a filmat pe tânărul drogat clătinându-se şi inapt să răspundă la întrebări simple, iar în înregistrare se aude că l-a văzut „fumând” cu puţin înainte, dar şi identificându-l ca fiind acelaşi ins pe care îl observase şi cu trei zile înainte în aceeaşi stare, motiv pentru care a sunat la 112 să solicite o ambulanţă, însă degeaba, căci până la sosirea echipajului tânărul dispăruse între blocuri.

„E plin plin de ei şi în Dragoş Vodă, Velenţa, strada Griviţei, Calea Aradului. Cineva a umplut „piaţa” de mizerii”, afirmă un orădean.

Filmuleţul realizat în Dragoş Vodă vine la câteva zile după o altă înregistrare similară, făcută duminică şi care prezenta trei tineri drogaţi în Bulevardul Decebal, clătinându-se printre maşini, în trafic. De altfel, trecătorii au chemat atunci un echipaj SMURD, care a găsit doar doi dintre tinerii drogaţi, ducându-i la spital.

Zombi este un fel de marijuana modificată chimic, cu efecte extrem de grave, vândut la preţuri foarte mici în special tinerilor. Directorul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), Gigel Lazăr, afirmă că acest drog sintetic este atât de puternic încât consumatorii pur şi simplu îşi „prăjesc” creierul. În România, „zombi” a ajuns abia anul acesta. Dacă marijuana produce un efect de anxietate şi atacuri de panică, acest K2 produce paranoia şi episoade psihotice, de unde i-a fost dat şi numele.