Renumiți pentru că se luptă cu cei mai duri criminali, îndeosebi mafioți, carabinierii italieni au acum în atenție un alt fel de grup organizat. Acoperișul sediului lor central din Roma a devenit stupină, în cadrul unei operațiuni speciale a oamenilor legii, care monitorizează atent atmosfera din capitala Italiei, pentru a detecta sursele de poluare.

„Una dintre sarcinile carabinierilor este să monitorizeze mediul înconjurător, iar acum folosim albinele ca indicatori de biodiversitate. Ele acționează într-o zonă de până la 2 kilometri pătrați și ne ajută să colectăm informații despre substanțele poluante din acest areal”, a explicat lt. col. Giancarlo Papitto, de la departamentul Păduri și Mediul Înconjurător din Jandarmeria italiană, potrivit euronews.com.

Mierea și polenul produs de „albinele-informatori” le oferă carabinierilor date despre substanțele poluante din aer și, pentru că proiectul s-a dovedit de succes, instituția a alocat 500.000 euro pentru multiplicarea stupinelor în alte unități din țară ale carabinierilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!