Discursurile Papei Francisc pot fi ascultate, acum, şi pe ritmuri rock progresiv. Vaticanul a aprobat lansarea unui album muzical în care discursuri ale Papei pot fi ascultate având în fundal muzică de diverse genuri: de la rock, până la cântece gregoriene.

Potrivit HotNews.ro, care citează agenţia Reuters, Suveranul Pontiv a lansat duminică albumul intitulat "Wake Up!". Discul include 11 melodii în care fragmente din cele mai emoţionante discursuri ale Suveranului Pontif, în limbile spaniolă, italiană, portugheză şi engleză vor fi combinate cu imnuri creştine în viziunea unor muzicieni contemporani.

În fragmentele din discursurile de pe acest album, papa discută subiecte precum pacea, demnitatea şi ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate. Totodată, acesta îşi exprimă preocupările legate de mediu.

Albumul este intitulat "Pope Francis: Wake Up!" este produs de casa europeană de discuri Believe Digital. Melodia care dă titlul acestuia - "Wake Up! Go! Go! Forward" - a fost prezentată, în premieră, vineri, pe site-ul publicaţiei de specialitate Rolling Stone, cu prilejul vizitei în SUA a Suveranului Pontif, mai scrie HotNews.ro.

Conform producătorilor albumului, o parte din încasările rezultate în urma vânzării discului de debut al papei vor fi donate unui fond de ajutorare a refugiaţilor.