Pedeapsă inedită pentru un funcţionar de la Direcţia Patrimoniului Imobiliar din Primăria Oradea, trimis în faţa judecătorilor după ce s-a urcat beat criţă la volanul maşinii, a acroşat un alt autovehicul, iar şoferii care l-au văzut că-i ameţit au fost obligaţi să-l urmărească şi să-l blocheze ca să-l poată opri.

S-a întâmplat în dimineaţa zilei de 14 noiembrie anul trecut, în jurul orei 8.30, o zi de luni în care, în mod normal, funcţionarul, pe numele său Marius Boşca, ar fi trebuit să fie deja la serviciu - deși Bihorel e curios cum şi-ar fi făcut treaba, din moment ce avea o alcoolemie de comă, de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cert e că la birou n-a mai ajuns, căci poliţiştii l-au încătuşat şi, pentru că s-a cocoşit, refuzând să meargă la analize de sânge, l-au dus direct la secție, unde i-au întocmit dosar penal. Boşca a avut, însă, noroc, pentru că judecătorul a decis că o condamnare l-ar fi lăsat fără slujba din Primărie, iar el are doi copii minori în întreţinere.

Aşa că i-a stabilit o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare, a cărei aplicare a amânat-o pe 2 ani, timp în care, însă, i-a pus în vedere să facă un curs de recalificare, să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi nu care cumva să se urce la volan.

Poate era bună și o cură de dezalcoolizare...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!