Misoginii care cred că doar bărbaţii se pot urca băuţi la volan se înşală amarnic. O tânără avocată din Oradea, Alexandra Sălăgian, a dovedit că şi ea poate.

Femeia a ajuns pe mâna procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Oradea după ce într-o noapte, la începutul lunii februarie, a chefuit într-un bar din Pasajul Vulturul Negru, iar apoi, pe la 4 dimineaţa, în loc să ia un taxi, s-a urcat la volanul maşinii ca să meargă acasă.

"Norocul" ei a fost că au prins-o poliţiştii şi n-a ajuns în vreun şanţ, pentru că avea o alcoolemie de 1,77 în sânge.

Acum, ca să nu fie purtată prin instanţă, avocata şi-a recunoscut greşeala şi a semnat un acord de recunoaştere prin care a acceptat pedeapsa care, de fapt, nu prea e pedeapsă, căci procurorii i-au dispus 10 luni de închisoare, a căror aplicare nu a fost suspendată, ci de-a dreptul amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Pe româneşte, dacă nu o va comite din nou între timp, condamnarea nu-i va păta cazierul. Singura "nasoleală" e partea cu cele 35 de zile de muncă în folosul comunităţii pe care petrecăreaţa e obligată să le execute în perioada de supraveghere şi, pe care, nu prea le poate fenta...