Parteneri în guvernare, parteneri şi la proteste! Preşedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, a anunţat că 100 de membri ai organizaţiei vor fi prezenţi sâmbătă în Bucureşti, la manifestarea "împotriva abuzurilor din justiţie", organizată de PSD.

"Vor fi colegii noştri aleşi locali, membrii biroului judeţean şi al biroului municipal, colegii de la tineret şi de la organizaţia de femei. Îmi exprim susţinerea pentru acest demers. Într-un stat de drept, libertatea şi drepturile individuale trebuie respectate, nu sunt facultative", a declarat Blejan, joi, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă toţi participanţii îşi doresc cu adevărat să fie acolo, ţinând cont că în ţară au apărut declaraţii ale unor oameni care susţin că sunt presaţi să meargă la Bucureşti, şeful ALDE Bihor a spus că el şi colegii lui merg de bunăvoie. "Nu ducem oameni cu forţa", a garantat politicianul.

Membrii ALDE Bihor vor porni spre Bucureşti sâmbătă dimineaţă, cu două autocare. Ei nu vor merge în convoi cu PSD-iştii bihoreni. "Suntem partide diferite. Nici nu ştiu cum s-au organizat dânşii, când sau unde se întâlnesc", a declarat Blejan.

Marţi, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat pentru BIHOREANUL că va mobiliza pentru mitingul de sâmbătă seară peste 2.000 de social-democraţi din judeţ, care vor merge spre Capitală organizat, cu autobuze şi microbuze închiriate.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Ciprian Blejan a prezentat rezultatele unui sondaj Avantgarde care arată că, dacă mâine ar fi alegeri pentru Parlament, 16% dintre bihoreni ar vota cu ALDE, şi i-a transmis primarului Ilie Bolojan că ar fi trebuit să se asigure că tisele translocate din Piaţa Ferdinand în Parcul 1 Decembrie sunt îngrijite, astfel încât să nu se usuce. "Tisele sunt aproape moarte. Păcat. M-aş fi aşteptat să le vedem înapoi în Piaţa Ferdinand, dar cred că n-o să le mai vedem nicăieri", a spus şeful ALDE Bihor.