Secretarul general al ALDE Bihor, omul de afaceri Octavian Bara, a declarat, miercuri, că s-a "bucurat" în momentul în care a aflat că Mircea Mălan va candida la şefia Consiliului Judeţean Bihor în locul lui Cornel Popa, explicând că viceprimarul Oradiei va avea mai puţine şanse decât actualul preşedinte al CJ deoarece nu este atât de cunoscut în judeţ.

"În situaţia asta, PNL va avea aceeaşi problemă de care ne lovim şi noi acum prin judeţ. Când spunem ALDE, lumea nu prea ştie. Când spunem că e partidul lui Tăriceanu, oamenii ştiu despre ce e vorba. Aşa e şi la ei. Când în Bihor spun Cornel Popa, îl ştiu şi câinii de prin comune. Mircea Mălan este cunoscut doar în Oradea", a spus Octavian Bara, într-o conferinţă de presă.

Cu alte cuvinte, secretarul ALDE Bihor consideră că Mălan va fi mai uşor de învins de contracandidaţi în cursa pentru şefia CJ Bihor. Deocamdată, însă, partidul pe care-l reprezintă nu a anunţat candidaţi nici la judeţ şi nici pentru Primăria Oradea.

În aceeaşi conferinţă de presă, co-preşedintele ALDE Oradea, Dorin Corcheş, a declarat că n-a fost surprins de decizia primarului Ilie Bolojan de a candida pentru încă un mandat. "În ciuda speculaţiilor, nu am avut nici un dubiu că Ilie Bolojan va candida. Era logic. În acest moment nu au nici un alt candidat care să obţină scorul pe care-l poate obţine Ilie Bolojan. Din câte am înţeles, ei se bat pentru o majoritate calificată în Consiliul Local", a spus Corcheş.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, reprezentanţii ALDE Bihor au prezentat o nouă membră a partidului. Este vorba despre orădeanca Lavinia Petre, care pentru o perioadă scurtă a condus organizaţia judeţeană a PPDD, dar care recent a ales să se alăture echipei oamenilor lui Tăriceanu.