ALDE Bihor va fi primul partid care îşi va lansa oficial candidaţii la Primăria Oradea, primăriile din judeţ şi Consiliul Judeţean Bihor, miercuri, în cadrul unor evenimente care vor avea loc la centrul de afaceri Trade Center.

Marţi dimineaţă, reprezentanţii ALDE Bihor au anunţat că lansările se vor face în prezenţa celor doi copreşedinţi ai partidului, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu.

BIHOREANUL a aflat, însă, că - până la urmă - preşedintele Senatului nu va mai veni la Oradea. "Este adevărat. A avut nişte probleme de sănătate şi nici acum nu se simte prea bine astfel încât să poată face deplasarea la Oradea", a confirmat Traian Bodea, liderul ALDE Bihor.

Potrivit programului, la ora 11.15, vor avea loc depunerile candidaturilor pentru Primăria Oradea şi Consiliul Local Oradea în prezenţa co-preşedintelui Daniel Constantin. După cum se ştie, candidatul pentru funcţia de primar este avocatul şi universitarul Ştefan Herchi. Lista pentru CL Oradea este deschisă tot de acesta, urmat, pe a doua poziţie, de dr. Petru Chitulea.

Apoi, delegaţia ALDE va participa, în centrul oraşului, la manifestările dedicate împlinirii a 97 de ani de la eliberarea Oradiei de sub ocupaţie străină.

De la ora 15, la Trade Center Oradea, va avea loc lansarea candidaţilor pentru primăriile din judeţul Bihor şi pentru Consiliul Judeţean, în prezenţa a circa 400 de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii, urmată, de la ora 16.30, de o conferinţă de presă. La Consiliul Judeţean Bihor, lista va fi deschisă de Traian Bodea.