Secretarul general al ALDE Bihor, Octavian Bara, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doi noi membri ai partidului, aduşi pentru întărirea formaţiunii în vederea alegerilor locale din această vară.

Primul este Ovidiu Dăescu, fost şef al Gărzii Naţionale de Mediu şi apoi, pentru scurt timp, manager al companiei miniere Băiţa SA Ştei, care a părăsit PSD Bihor după aproape 20 de ani. "Datorită experienţei acumulate în decursul anilor, cred că aş putea să ofer o alternativă Beiuşului. Am luat această hotărâre datorită faptului că ALDE este un partid nou, cu perspective mari, care are o echipă ambiţioasă şi hotărâtă pentru schimbarea în bine a judeţului", a declarat Ovidiu Dăescu.

Acesta a precizat că nu are ce să reproşeze PSD Bihor, dezvăluind totodată "factorul determinant care a cântărit mult în luarea acestei decizii". "Este vorba despre relaţia mea cu domnul Octavian Bara, bazată pe încredere şi respect reciproc", a spus politicianul.

La rândul său, Bara s-a arătat încântat de "transferul" făcut, spunând că ALDE Bihor are şanse mari să câştige Primăria Beiuş în acest context. Totuşi, secretarul general al ALDE Bihor a spus că, deocamdată, nu a fost desemnat un candidat final la această Primăriei, fiind ştiut faptul că filiala Beiuş a formaţiunii este condusă de Florentin Hus. "Nu am desemnat încă oficial un candidat sau altul. Îl vom promova pe cel mai bun. Normal, domnul Dăescu are o carte de vizită mai bună", a spus Octavian Bara.

Tot miercuri a fost prezentat un alt nou membru al ALDE Bihor, în persoana lui Iulian Mateaş, fostul consilier parlamentar al PPDD-istului Ioan Hulea, care şi-a păsărit slujba "din motive personale", în septembrie 2015.

"Obiectivul nostru este să obţinem 11% la aceste alegeri", a mai precizat Octavian Bara, adăugând că până la jumătatea lunii martie ALDE Bihor va prezenta candidaţii la primăriile din judeţ şi la cea din Oradea.