Pentru al doilea an consecutiv, Clubul Sportiv Xterra Sport a dat startul evenimentului caritabil "24 de ore pentru în zâmbet", la Lotus Center, în cadrul căruia, pe 3 benzi de alergare şi pe 3 biciclete de spinning, oricine poate alerga şi oricine poate să doneze sume pentru dispozitive medicale destinate secţiei de Oncologie copii a Spitalului Municipal. Doi orădeni s-au angajat să alerge şi să pedaleze nonstop 24 de ore.

Startul campaniei a fost dat vineri după amiază, când pe banda de alergare a urcat, pentru circa 15 minute, inclusiv preşedintele Clubului Sportiv Municipal, Florin Birta, iar la pedale s-a "băgat" şi consilierul local Pasztor Sandor.

Szokolszky István, din partea organizatorilor, s-a angajat să alerge continuu 24 de ore, iar Bereczki Tibor şi-a pus în cap să pedaleze în acelaşi interval de timp.

În funcţie de kilometrii parcurşi de cei doi, firmele partenere evenimentului vor dona sume de bani, dar la campanie sunt invitaţi să participe şi orădeni simpli. Evenimentul are drept scop achiziţionarea a minim 3 infuzomate, dispozitive indispensabile în tratarea copiilor bolnavi de cancer, care valorează 2000 de EURO.

Infuzomatele sunt aparate care injectează într-un ritm foarte lent cantităţi mici de soluţie, folosite în administrarea citostaticelor la copii.

Anul trecut, pe banda de alergare s-au parcurs 200 de kilometri, în timp ce la pedalat au depăşit 700 de kilometri în 24 de ore.

Întrecerea se va termina sâmbătă, la ora 16.30.

Cei care doresc să facă o donaţie pentru acelaşi scop caritabil o pot face în contul: RO53INGB0000999902340276 deschis la ING Bank, Sucursala Oradea.