Poliţia a reţinut, duminică, un bărbat din oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, acuzat că a înmânat câte 200 de lei altor două persoane pentru a le influenţa votul. Digi24 scrie că bărbatul în vârstă de 36 de ani, simpatizant PMP, i-a îndemnat pe ceilalţi să voteze partidul respectiv.

"Ca urmare a cercetărilor făcute astăzi de către poliţiştii din Măgurele, judeţul Ilfov, s-a dispus măsura reţinerii faţă de un bărbat care a oferit 200 de lei altor două persoane pentru a vota un anumit candidat", a declarat, într-o intervenţie live, la ora 15, comisarul-şef Monica Dajbor, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne. 

Comisarul-şef Monica Dajbor a precizat că până la ora 15 s-au primit 318 sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni care au legătură cu procesul de vot, dar 119 nu s-au confirmat în urma primelor verificări. Cu privire la alte 111 sesizări se efectuează în continuare cercetări.

Până la ora 15, poliţiştii au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale la nivel naţional: 20 de avertismente scrise şi 34 de amenzi în valoare de 38.000 lei. 2

"Cele mai frecvente fapte contravenţionale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze, fotografierea sau filmarea buletinelor de vot. În plus, se efectuează cercetări cu privire la 37 de infracţiuni privind coruperea alegătorilor sau fraudă la vot", a spus reprezentanta MAI.