Cele două săptămâni scurse de la alegerile locale au arătat că scrutinul s-a desfășurat în siguranță, din punct de vedere sanitar. Potrivit șefei DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, pe raza județului nu a fost înregistrat nici un incident epidemiologic care să fie legat de evenimentul electoral.

Declarația a fost făcută vineri, în cadrul primei ședinte a Comisiei Tehnice Județene privind alegerile parlamentare din decembrie. „Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, a precizat că la nivelul județului nu s-a semnalat, în decurs de 14 zile de la data alegerilor, niciun incident epidemiologic legat de contextul electoral, fapt care indică o bună organizare din punct de vedere sanitar a întregului proces”, arată un comunicat al Instituției Prefectului Județului Bihor.

Un alt aspect evidențiat ca o premieră națională, cu privire la alegerile din 27 septembrie derulate în Bihor, este acela că plățile aferente celor aproximativ 11.000 de persoane implicate în procesul de organizare al alegerilor au fost efectuate online, prin virament bancar, în proporție de circa 70%.

Prefectul Dumitru Țiplea a adresat "mulțumiri pentru efortul conjugat celor cca 11.000 de persoane implicate din punct de vedere administrativ în organizarea alegerilor, precum și tuturor cetățenilor care au înțeles să își exprime votul în condiții de siguranță, respectând regulile sanitare”. „Din păcate numărul de cazuri la nivel național este în creștere, deci vom rămâne atenți în continuare la aplicarea strictă a măsurilor sanitare pentru a proteja bihorenii“, a mai spus prefectul.