Razvan Burleanu a câştigat, miercuri, încă din primul tur un nou mandat ca președinte al Federației Române de Fotbal. Acesta strâns 168 de voturi din 254, în vreme ce principalul său contracandidat, Ionuț Lupescu, a reușit să adune doar 78 de voturi.

Potrivit agenției de știri Mediadax, care citează Prosport, Răzvan Burleanu a câştigat alegerile cu 168 de voturi din 254, adică un procent de 66,1% din voturi, anunțul fiind primit cu aplauze în sală.

Ionuţ Lupescu a reuşit să strângă doar 78 de voturi, în timp ce Marcel Puşcaş a strâns doar 8 voturi. Ilie Drăgan nu a adunat niciun vot.

Favoriţi în cursa pentru conducerea Federaţiei de Fotbal au fost preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, favoriţi fiind Răzvan Burleanu şi fostul oficial de la UEFA, Ionuţ Lupescu.

Mircea Lucescu, selecţionerul Turciei, s-a declarat dezamăgit de rezultatele alegerilor pentru preşedinţia FRF, care a spus că votanţii din futsal şi din fotbalul feminin au fost decisivi.

"Futsalul şi fetele au decis votul. A câştigat administraţia împotriva performanţei din fotbal. Din acest moment am pierdut un număr important de foşti jucători. Sunt dezamăgit, sincer vă spun. O să vedem... Dincolo de a conduce o federaţie de fotbal, există şi o responsabilitate extraodinară faţă de suporteri. Performanţele pot fi aduse de cei care au făcut performanţă pe terenul de fotbal. Ăştia suntem... Fiecare competiţie înfiinţată în ultimul an a decis votul fotbalului feminin şi a fotbalului în sală. E o pată pentru toată ţara, nu doar pentru fotbal", a spus Mircea Lucescu, pentru Digi Sport.

Alegerile pentru şefia FRF s-au desfășurat miercuri, de la ora 11.00, la "Casa Fotbalului" unde 257 de electori din toată ţara erau chemați să voteze ocupantul funcției de președinte FRF. Creditaţi cu cele mai mari şanse erau cotați ca fiind Răzvan Burleanu, actualul şef, şi fostul oficial de la UEFA, Ionuţ Lupescu. În cursă s-au mai înscris Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan. Dosarul lui Sorin Răducanu, fost atacant la Dinamo şi Sportul, a fost respins.