Aproape 2.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră din Bihor vor acţiona duminică în judeţ pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale, în cadrul campaniei "Alegeri locale în siguranţă".

Anunţul a fost făcut sâmbătă, printr-un comunicat, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, în misiuni fiind implicaţi peste 800 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

"Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii. Peste 300 de poliţişti bihoreni se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă", arată comunicatul.

De asemenea, dintre cele 652 de secţii de votare constituite la nivelul judeţului Bihor, poliţiştii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 209 secţii.

Comunicatul precizează şi că a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 100 de poliţişti bihoreni, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune.

În misiuni vor mai fi implicaţi 645 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al Judeţului Bihor, 331 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor şi 184 de poliţişti de frontieră.