Guvernul a decis că va organiza la 3 februarie alegeri pentru ocuparea posturilor vacantate la Consiliul Judeţean Teleorman, unde Liviu Dragnea a câştigat un mandat de parlamentar, şi în nouă localităţi.

"Pe 3 februarie sunt alegeri pentru funcţiile vacantate în structurile locale şi anul viitor gata cu alegerile. Da, anul viitor ne mai ţinem şi de treabă, nu doar de alegeri", a declarat premierul Victor Ponta joi, la începutul şedinţei de Guvern, afirmând că speră ca aceste alegeri să fie singurele ce urmează să fie organizate în 2013.

Hotărârea afectează şi o localitate din Bihor, la Drăgăneşti, unde edilul ales în vară, PSD-istul Gheorghe Bogdan (aflat la al cincelea mandat), a fost ales pe 9 decembrie în Camera Deputaţilor, în Colegiul 5.

Potrivit preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, candidatul la această funcţie va fi actualul viceprimar, Ovidiu Banda, de profesie economist, membru PSD, propunerea urmând să fie discutată în zilele următoare în cadrul alianţei USL.

Cel mai probabil, însă, liberalii nu vor lansa, la rândul lor, un candidat, de vreme ce în comună PSD a obţinut un scor de peste 70% la alegerile locale. "Dacă dânşii vor dori, totuşi, să propună vreun candidat, nu va fi nicio problemă, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla", a precizat liderul PSD Bihor.